04.01.2019 | Center for Børnelitteratur

Nyudnævnt professor sætter spot på børnelitteratur for fremtiden

Når professor Nina Christensen forsker i børnelitteratur på Aarhus Universitet sker det på tværs af medier, på tværs af landegrænser og på tværs af historien. Det sker i konstant dialog med praktikere og beslutningstagere. Hun inviterer derfor alle interesserede til tiltrædelsesforelæsning den 18. januar.

19.12.2018 | Kunst, kultur og medier

Authors in Aarhus præsenterer nye forfattere fra hele Europa

Den internationale forfatterscene bringer verden til Aarhus, og til foråret får vi både besøg af forfattere Sverige, Norge, Spanien og Ukraine. Læs om forfatterne og temaer nedenfor, og lad dig inspirere til forårets litteraturoplevelser.

Forskernes undersøgelser viser, at Aarhus 2017 har bragt kultur på dagsordenen i en anden grad end tidligere, og at der er skabt momentum for en udvikling af kulturens rolle og værdi, både hos politikerne, kulturinstitutionerne og befolkningen. Kultur bliver ikke set som noget perifært men som noget, der kan skabe fællesskab, forandring og livskvalitet. Foto: Jakob Lerche

11.12.2018 | Forskning

Forskere om Aarhus 2017: Lad os bygge videre på kulturhovedstadsåret

Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 har skabt og styrket en lang række samarbejder. Kultur er kommet til at spille en mere central rolle, ikke mindst politisk. Selvom borgernes kulturforbrug var uændret i 2017, bakker de efter kulturhovedstadsåret stadig op om byens og regionens værtsskab. Sådan lyder nogle af resultaterne i den…

Foto: Colourbox

07.12.2018 | Arts, Bevillinger

Nyt projekt skal øge børns digitale og multisensoriske læselyst

I et samarbejde med læsevejledere, lærere og elever på folkeskolens mellemste klassetrin skal forskere fra Aarhus Universitet, VIA og Malmø Universitet undersøge børns digitale læseoplevelser. Projektet er støttet af Novo Nordisk og skal resultere i konkrete læringsressourcer, der bliver tilgængelige for alle elever i folkeskolen i 2022.

29.11.2018 | Bevillinger

ERC-bevillinger til at studere klassikkens indflydelse på irsk kultur

Isabelle Torrance har modtaget en “Consolidator”-bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC) til at forske i, hvilken rolle klassikken har spillet i at forme irsk kultur. Projektet bliver tilknyttet The Centre for Irish Studies in Aarhus.

27.11.2018 | Bevillinger

Fornemme Horizon 2020 bevillinger til forsker ved Institut for Kommunikation og Kultur

Hvordan skal fremtidens internet se ud, når vi i stigende grad lever vores liv på nettet? Hvilken indflydelse har fake news på demokratiet? Forskningsleder Anja Bechmann har modtaget to bevillinger fra Horizon 2020, som kan bidrage til nogle af de digitale samfundsudfordringer Europa står overfor.

26.11.2018 | Navne

Lektor Karina Lykke Grand optaget som medlem af Young Academy of Europe

Lektor Karina Lykke Grand er kommet i fornemt selskab, når hun de næste fem år bliver en del af Young Academy og Europe (YAE). En bedre kønsbalance ved forskningsinstitutionerne er et af de perspektiver, hun vil bringe på banen.

Kirsten Wølch Rasmussen er modtager af Hedorf Fonds Forskningspris for International virksomhedskommunikation og sprog. (AU Foto: Lars Kruse)
Kristine Bundgaard modtager Kommunikation og Sprogs ph.d.-pris
for sin banebrydende forskning i oversættelsesteknologi. (Foto: privat)

12.11.2018 | Priser

Stor anerkendelse for sprogindsats til forskere fra Institut for Kommunikation og Kultur

Lektor Kirsten Wølch Rasmussen modtager Hedorfs Fonds forskningspris for international virksomhedskommunikation og sprog, mens Kristine Bundgaard modtager ph.d.-prisen for sin afhandling om oversættelsesteknologi

Ole Sejer Iversen, centerleder og professor. Foto: Jesper Balleby

02.11.2018 | Ceremoni / åbning

Nyt center skal sikre kommende generationers teknologiforståelse

Fredag den 2. november åbnede Center for Computational Thinking & Design på Institut for Kommunikation og Kultur. Centeret skal forske i, hvordan digital teknologi bedst muligt kan bruges i undervisningen fra grundskolerne til universiteterne.

Det nye hold studerende på den nye master i konferencetolkning er sat. Fra venstre: Underviser og tidligere EU-tolk Kirsten Feldthaus, Professor Helle Vrønning Dam, Underviser og tidligere EU-tolk Torben Bagge Hansen, Sif Antonia Munck Pedersen, Mikkel Jeppesen, Jannick Roger Markussen, Mette Reinhardt Jakobsen, Rasmus Troels Steenberg. Forrest: Anne Ditte Junge og hunden Ibelle. På Skype: Elizabeth Nicola May fra Luxembourg. Foto: Melissa Bach Kirkeby Yildirim
Kirsten Feldthaus har været EU-tolk i 35 år og glæder sig til at hjælpe nye studerende på vej til en tolkekarriere. Foto: Melissa Bach Kirkeby Yildirim
”I er en lille udvalgt gruppe, og I er også en national strategisk satsning”, sådan lød ordene fra professor Helle Vrønning Dams velkomsttale til de nye studerende på masteren i konferencetolkning ved Aarhus Universitet. Foto: Melissa Bach Kirkeby Yildirim

23.10.2018 | Ceremoni / åbning, Sprog og kommunikation

De skal sikre det danske sprog internationalt

Det første hold studerende er netop startet på den nye masteruddannelse i konferencetolkning på Aarhus Universitet. De skal sikre dansksproget tolkning i EU og i andre internationale sammenhænge.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste