20.11.2019 | Forskning

Fokus på sprogets grænser og begrænsninger

Med en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond skal ph.d. i lingvistik Anne Mette Nyvad lede et nyt forskningsprojekt, der skal granske sprogets muligheder.

2020 er et vigtigt år i det dansk-tyske forhold. Året markerer udover 100-året for Genforeningen en lang række andre jubilæer, og Danmarks og Tysklands regeringer har udnævnt 2020 til dansk-tysk kulturelt venskabsår. MatchPoints Seminar 2020 taler ind i denne sammenhæng. Grafik: Gudrun Frost Søgaard

24.10.2019 | Arts

Stor, international konference i 2020: Det dansk-tyske forhold

Forholdet mellem Danmark og Tyskland har gennem historien været præget af både konflikt og samarbejde. Aarhus Universitet sætter det dansk-tyske forhold til debat på MatchPoints Seminar d. 23.-25. april 2020 – mød blandt mange andre den amerikanske historiker og debattør Anne Applebaum. Tilmeldingen til konferencen åbner i januar 2020.

Børn og unge i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne skal have digitale værktøjer direkte i hænderne, så de kan undersøge det, pille det fra hinanden og sætte det sammen på nye måder. På den måde afmystificerer man teknologierne, ifølge forskere fra Aarhus Universitet, der står bag et nyt forskningsprojekt. (Foto Stine Trebbien)

07.10.2019 | Bevillinger, Arts

Børn og unge skal kunne afkode kunstig intelligens

Hvordan gør vi digital teknologi som kunstig intelligens tilgængelig for børn og unge, så de i skole og gymnasium lærer om konsekvenserne af at bruge den, så de kan tage del i vores fremtidige digitaliserede samfund? Det er et spørgsmål, som forskere ved Aarhus Universitet har stillet sig selv i et nyt forskningsprojekt, der netop har modtaget 10…

24.09.2019 | Forskning, Arts

Flere unge danske kræftpatienter bruger sociale medier under deres kræftforløb

Halvdelen af unge med en kræftdiagnose øger brugen af sociale medier efter deres kræftdiagnose. Sådan lyder en af konklusionerne i en ny rapport udarbejdet af forskere fra Aarhus Universitet, IT Universitetet og Syddansk Universitet finansieret af Kræftens Bekæmpelse.

Foto Poul Ib Henriksen

04.09.2019 | Forskning, Arts

Hvordan kan museer udvikle deres formidling?

Det spørgsmål har et nationalt forskningsprojekt undersøgt. Projektet har de seneste år involveret forskere fra fem universiteter og otte museer. Fra Aarhus Universitet har projektet haft lektor Ane Hejlskov Larsen i spidsen.

Foto af Gorm Olesen

06.08.2019 | Forskning

Lektor i musikvidenskab bag prisbelønnet kor

Aarhusianske Vocal Line løb med sejren til dette års Eurovision Kor Grand Prix. Koret dirigeres af lektor Jens Johansen på Musikvidenskab. I efterhånden mange år har han brugt koret som en central del af sit udviklingsarbejde.

De nyuddannede konferencetolke blev fejret ved en dimission den 20. juni, men skal allerede til at forberede sig til den indledende optagelsesrunde til EU-prøven den 24.-25. juni. Fra venstre: Mette Reinhardt Jakobsen, Sif Antonia Munck Pedersen, Rasmus Troels Steenberg, Mikkel Jeppesen. Elizabeth Nicola May er bosat i Luxembourg og var ikke til stede til dimissionen. Foto: AU-foto: Ida Marie Jensen

20.06.2019 | Arts, Presse

Første hold konferencetolke er klar til EU

Det første hold masterstuderende i konferencetolkning på Aarhus Universitet er netop færdiguddannede, og efterspørgslen efter de danske tolke er massiv.

Højtlæsning for børn kan ikke starte for tidligt, ifølge sprogforsker lektor Anders Højen, der lige nu er aktuel med et nyt sprogvurderingsmateriale til de toårige i de danske daginstitutioner. (Foto: Picsea on Unsplash)

20.05.2019 | Forskning, Videnudveksling

Forskere er klar med nyt materiale til at sprogvurdere 2-årige

De 3-6 årige børn bliver allerede sprogvurderet i de danske børnehaver, og nu er turen kommet til de 2-årige børn i vuggestue og dagpleje. Det er ikke et sekund for tidligt, ifølge sprogforskere på Aarhus Universitet, der står bag det nye materiale.

20.05.2019 | Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab

WRO 2019 Awards

Artist-Researcher Winnie Soon receives WRO 2019 Biennale Award Winnie is now exhibiting two artworks at Four Domes Pavilion in WRO Media Art Biennale, one of the leading forums for new media art in Poland and Central Europe. Her work “Unerasable Images” receives the WRO 2019 Award.

13.05.2019 | Bevillinger

Millioner til nye forskningsprojekter på Arts

Danmarks Frie Forskningsfond uddeler 753 millioner kroner til excellent ny forskning. Lisbet Tarp, Joost Roger Robbe og Jakob Steensig er blandt bevillingsmodtagerne.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste