Winnie Soon (Foto: Claus Sjödin - CSPress.dk)

14.05.2018 | Priser, Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab, Arts

Winnie Soon modtager ph.d.-pris

Den 30. maj modtager Winnie Soon Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.-pris for sit projekt ”Executing Liveness – An examination of the live dimension of code interactions in software (art) practice”. Som begrundelse nævnes det bl.a. at hun har "introduceret værdifulde metoder til at studere mødet mellem kunstpraksis og teknologi".

Foto: Søren Kjeldgaard

25.04.2018 | Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab

Arts deltager i regeringens Teknologipagt

Johnny Laursen, dekan for Arts, har underskrevet en erklæring om deltagelse i Teknologipagten, som blev lanceret af regeringen 24. april for at fremme STEM-fagene i Danmark.

Foto EU
Søren Dalsgaard, der til daglig er tolk i EU, giver med sin kronik et indblik i livet som tolk, og hvorfor det er vigtigt at sikre danske tolke i EU. Der er sikkert også et par råd at hente for det første hold af ansøgere på masteren i konferencetolkning, der i foråret skal til optagelsesprøve.

16.04.2018 | Sprog og kommunikation

Konferencetolkning – det umuliges kunst?

EU-institutionerne mangler danske tolke, og derfor starter der snart en ny master i konferencetolkning på Aarhus Universitet. Men hvad er tolkning egentlig, og hvorfor er der brug for den? Søren Dalsgaard, der er tolk ved Europa-Parlamentet, giver sit svar i en kronik.

01.03.2018 | Forskning, Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab

Ph.d.-studerende fra Digital Design modtager Eliteforsk-rejselegat

Raune Frankjær modtager Uddannelses- og Forskningsministeriets EliteForsk-rejselegat og får dermed mulighed for at videreføre det ressourcekrævende arbejde med fysisk-digitale prototyper og installationer.

12.02.2018 | Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab

Nyt samarbejde mellem to AU-forskere og bandet Nephew

I hele 2018 kan du live-streame slow-tv med tilhørende lydbillede direkte fra en af verdens største vindmøller i Thy. Se postdoc Morten Riis fortælle om samarbejdet med bandet Nephew.

Foto: Colourbox

07.02.2018 | Forskning

Forskning i sygdomsfortællinger

Kræftpatienters brug af sociale medier er et forskningsfelt i udvikling. En af de forskere, der beskæftiger sig med forholdet mellem fortællinger og sygdom, er lektor Carsten Stage fra Nordisk Sprog og Litteratur, der er aktuel med en ny publikation om emnet.

Med teknologiforståelse på skoleskemaet skal elever fra 1.-9.klasse lære ikke bare at bruge teknologien, men også forstå den, så de selv kan skabe den. Her er det folkeskoleelever i Silkeborg, der arbejder med maker spaces og digital fabrikation. Foto: Lars Thomsen

26.01.2018 | Uddannelse, Uddannelsespolitik , Arts

Humanistiske forskere digitaliserer folkeskolen

I 2019 får danske skolebørn fra 1.-9. klasse et nyt obligatorisk fag på skoleskemaet: digital teknologiforståelse. Det er en af historiens største it-satsninger i folkeskolen. I spidsen for projektet står blandt andet professor i informationsvidenskab og digital design, Ole Sejer Iversen, fra Aarhus Universitet.

Morten Brænder (Foto: AU Foto)

10.01.2018 | Medievidenskab og Journalistik

Ny leder af Center for Journalistiske Universitetsuddannelser (CJU)

Den 1. februar tiltræder lektor ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet, Morten Brænder, som ny leder af Center for Journalistiske Universitetsuddannelser (CJU), som er et tværinstitutionelt samarbejde mellem Arts og BSS på Aarhus Universitet (AU) og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX).

18.12.2017 | Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab

Studerende fra Digital Design er medudviklere af fremtidens computerspil

Studerende fra Digital Design har igen i år deltaget i det nationale uddannelsessamarbejde omkring computerspilsudvikling, der arrangeres af det Danske Akademi for Digital Interaktiv Underholdning (DADIU).

Foto: Europa-Kommissionen

13.12.2017 | Uddannelsespolitik , Uddannelse, Arts

Nu skal Aarhus Universitet uddanne tolke

Aarhus Universitet har fået godkendt en master i konferencetolkning. Uddannelsen er den eneste i Danmark og har til opgave at uddanne eliten inden for tolkefaget.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste