Nyheder

Kirsten Wølch Rasmussen er modtager af Hedorf Fonds Forskningspris for International virksomhedskommunikation og sprog. (AU Foto: Lars Kruse)
Kristine Bundgaard modtager Kommunikation og Sprogs ph.d.-pris
for sin banebrydende forskning i oversættelsesteknologi. (Foto: privat)

12.11.2018 | Priser

Stor anerkendelse for sprogindsats til forskere fra Institut for Kommunikation og Kultur

Lektor Kirsten Wølch Rasmussen modtager Hedorfs Fonds forskningspris for international virksomhedskommunikation og sprog, mens Kristine Bundgaard modtager ph.d.-prisen for sin afhandling om oversættelsesteknologi

Ole Sejer Iversen, centerleder og professor. Foto: Jesper Balleby

02.11.2018 | Ceremoni / åbning

Nyt center skal sikre kommende generationers teknologiforståelse

Fredag den 2. november åbnede Center for Computational Thinking & Design på Institut for Kommunikation og Kultur. Centeret skal forske i, hvordan digital teknologi bedst muligt kan bruges i undervisningen fra grundskolerne til universiteterne.

Det nye hold studerende på den nye master i konferencetolkning er sat. Fra venstre: Underviser og tidligere EU-tolk Kirsten Feldthaus, Professor Helle Vrønning Dam, Underviser og tidligere EU-tolk Torben Bagge Hansen, Sif Antonia Munck Pedersen, Mikkel Jeppesen, Jannick Roger Markussen, Mette Reinhardt Jakobsen, Rasmus Troels Steenberg. Forrest: Anne Ditte Junge og hunden Ibelle. På Skype: Elizabeth Nicola May fra Luxembourg. Foto: Melissa Bach Kirkeby Yildirim
Kirsten Feldthaus har været EU-tolk i 35 år og glæder sig til at hjælpe nye studerende på vej til en tolkekarriere. Foto: Melissa Bach Kirkeby Yildirim
”I er en lille udvalgt gruppe, og I er også en national strategisk satsning”, sådan lød ordene fra professor Helle Vrønning Dams velkomsttale til de nye studerende på masteren i konferencetolkning ved Aarhus Universitet. Foto: Melissa Bach Kirkeby Yildirim

23.10.2018 | Ceremoni / åbning, Sprog og kommunikation

De skal sikre det danske sprog internationalt

Det første hold studerende er netop startet på den nye masteruddannelse i konferencetolkning på Aarhus Universitet. De skal sikre dansksproget tolkning i EU og i andre internationale sammenhænge.

06.09.2018 | Navne , Arts

Ledelsen for Det Nationale Center for Fremmedsprog Vest (NCFF Vest) er udnævnt.

Det team, der skal udgøre det Nationale Center for Fremmedsprog (NCFF) Vest er nu helt på plads. Den 15. september tiltræder Hanne Wacher Kjærgaard som centerleder, og Ana Kanareva-Dimitrovska som centerkoordinator.

Foto: Colourbox.com

03.09.2018 | Forskning, Medievidenskab og Journalistik

Stor Horizon 2020-bevilling til to forskere fra Medievidenskab

Lektor Pia Majbritt Jensen og lektor Anne Marit Waade, begge fra Medievidenskab og Journalistik på Institut for Kommunikation og Kultur, har modtaget stor EU-bevilling.

23.08.2018 | Forskning

Mod en mere kvalificeret kønsdebat

Med en bevilling på knap fem millioner fra Velux Fonden skal lektor i kunsthistorie, Camilla Skovbjerg Paldam, sammen med idehistoriker Louise Fabian styrke forskning i kønskultur og sammen med Kvindemuseet udvikle nye formidlingsstrategier.

Fra venstre: Mads Bo-Kristensen, projektleder, Fablab@SCHOOLdk, Vejle. Hanne Voldborg Andersen, national koordinator, FabLab@SCHOOLdk. Ole Sejer Iversen, Professor, CCTD, Aarhus Universitet. Camilla Johansen, projektleder, FabLab@SCHOOLdk, Kolding. Jette Hundahl Mikkelsen, projektleder, FabLab@SCHOOL, Silkeborg. Paulo Blikstein, Ass. Professor, FabLearn, Stanford University

25.06.2018 | Forskning, Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab

FabLab@SCHOOLdk får prestigefyldt pris fra Stanford University

Ole Sejer Iversen, professor ved Center for Computational Thinking and Design, har i flere år været en af de drivende forskningskapaciteter bag det tværkommunale skolepartnerskab FabLab@SCHOOLdk og er én af prismodtagerne.

18.06.2018 | Forskning, Arts

"Man føler sig i live"

Sådan lyder det fra én af de mange folkeskoleelever, der har deltaget i et nyt teaterpædagogisk projekt, hvor man har forsøgt at indarbejde teaterfaget i dansk. Vi har talt med lektor i dramaturgi, Ida Krøgholt, der har fulgt projektet tæt, for at blive klogere på, hvad der sker, når teater og skole går sammen om at lave undervisning.

08.06.2018 | Forskning

Jan Engberg udnævnt til æresdoktor

Professor i tysk erhvervskommunikation, Jan Engberg, er udnævnt som æresdoktor ved Vaasa Universitet i Finland.

Ud over sin nye bestyrelsespost i Jyllands-Postens Fond, så er Anja Bechmann til daglig forskningsleder af DATALAB – Center for Digital Social Research, lektor på Medievidenskab og Jens Christian Skou Fellow på Aarhus Institute of Advanced Studies på Aarhus Universitet.

24.05.2018 | Arts, Medievidenskab og Journalistik

Humanistisk it-ekspert bliver nyt medlem af bestyrelsen i Jyllands-Postens Fond

Lektor i Medievidenskab Anja Bechmann er valgt ind i bestyrelsen i Jyllands-Postens Fond. Hun giver her sit bud på, hvorfor der er brug for hendes profil i Danmarks største mediehus, og hvorfor bestyrelsesarbejdet er vigtigt.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste