Foto: Europa-Kommissionen

13.12.2017 | Uddannelsespolitik , Uddannelse

Nu skal Aarhus Universitet uddanne tolke

Aarhus Universitet har fået godkendt en master i konferencetolkning. Uddannelsen er den eneste i Danmark og har til opgave at uddanne eliten inden for tolkefaget.

13.12.2017 | Forskning

Skræmmende nyt om horrorforskning

Mathias Clasen er lektor i engelsk og en garvet horrorforsker, der med sin seneste publikation, Why Horror Seduces, anlægger ny evolutionær tilgang til horror.

12.12.2017 | Priser

Mogens Nykjær tildelt hæderslegat

Mogens Nykjær får tildelt et hæderslegat fra Ole Haslunds Kunstnerfond for sin forskning, undervisning og formidling af den europæiske kulturarv.

Tegning fra undersøgelsen.

11.12.2017 | Forskning

Hvorfor står drengen til venstre for pigen?

Et nyt forskningsresultat viser, at sætningsgrammatik påvirker vores forestillingsevne. Bag resultatet står Mikkel Wallentin, der er lektor i kognitionsvidenskab på Aarhus Universitet og Sofia Stroustrup, der gik i 2.G på Stenhus Gymnasium i Holbæk, da forskningsprojektet tog sin spæde start.

14.11.2017 | Dramaturgi og Musikvidenskab

Offentlige forelæsninger på Musikvidenskab i uge 47

I forbindelse med fejringen af 70-året for oprettelsen af Musikvidenskab som fag ved Aarhus Universitet afholdes i uge 47 i år en række offentlige forelæsninger.

03.11.2017 | Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab

Plant et lys i efterårsmørket

CAVI: Natur og kultur smelter sammen i Væksthusene. Hver aften fra 1. november til 9. december kan man opleve den interaktive lysinstallation "Plant et lys" på Væksthusenes tropiske kuppel i anledning af kulturhovedstadsåret.

13.10.2017 | Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab

Madbod skal være samlingssted i Ry

I konkurrence med 35 andre teams blev vinderne af case competition’en ”Stay Relevant” fundet onsdag den 11. oktober. Vinderteamet, med bl.a. studerende fra Digitalt design, havde udviklet et forslag til, hvordan en madbod kan blive et kulturelt omdrejningspunkt i Ry.

Vi mødtes med Sissel-Jo Gazan og cand.mag. Noa Kjærsgaard Hansen på en cafe i Vestergade til en snak om hendes nye roman Blækhat. Hun er kendt for at gå meget videnskabeligt til værks i sine romaner, når hun researcher. Hun har blandt andet fået Noa Kjærsgaard til at skrive en fiktiv artikel til et kunstvidenskabeligt tidsskrift, som indgår i bogen.
Super Polly, der giver verdenen fingeren, er et af de tre kunstværker, som romanens hovedperson Rosa som barn går rundt og tegner på de aarhusianske bymure i 80’erne.
Projekt: En roman er løs i Aarhus' gader er et kunstprojekt, som Sissel-Jo Gazan har udviklet i samarbejde med de lokale street art-kunstnere Nicolai Juhler og Thomas Kruse. Sammen med to 9.- klasser lavede Sissel-Jo Gazan en aktion, hvor de gik rundt om aftenen i de aarhusianske gader og satte tre kunstværker op på cirka 50 adresser.
To 9. klasser og en række frivillige producerede over 300 perleplader til aktionen. Sissel-Jo Gazan afslører, at der senere vil blive sat nogle store stencils op med scener fra romanen rundt omkring i Aarhus.

28.09.2017 | Kunst, kultur og medier

En roman er løs på Aarhus Universitet

5. oktober udkommer Sissel-Jo Gazan med sin nye roman ”Blækhat”. Hovedpersonen Rosa er kunsthistoriker på Aarhus Universitet. Hør hvordan forfatteren har inddraget forskere og studerende fra fagmiljøet i sin research, og hvordan hun leger med fakta og fiktion.

Foto: Melissa Bach Yildirim, AU Foto

20.09.2017 | Arts

Aarhus gik på vandet

Modellerne gik catwalk i havnebassinet og hundredevis af modefolk og nysgerrige århusianere fulgte med, da modeshowet Aarhus Walks on Water (AWOW) blev afviklet bag Dokk1 i Aarhus lørdag den 16. september 2017.

18.09.2017 | Forskning

Valg i Tyskland

Angela Merkel søger genvalg som Tysklands kansler 24. september. Vi har samlet en ekspertliste med forskere fra tysk og historie i forbindelse med det kommende valg.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste