22.02.2017 | Priser

Ungt talent modtager EliteForsk-rejsestipendium

Ph.d.-studerende Tobias Skiveren fra Nordisk Sprog og Litteratur har modtaget et EliteForsk-rejsestipendium. Det giver ham en unik mulighed for et længerevarende ophold på Duke University i USA. Her får han mulighed for at sparre med flere førende forskere på området, der allerede har vist interesse for det unge talent.

22.02.2017 | Forskning, Afd. for Informationsvidenskab og Digital Design

Aarhus Universitet i spidsen for globalt kæmpeprojekt om teknologi i fremtidens byer

EU giver trecifret millionbeløb til lektor Martin Brynskov og fyrtårnsprojektet SynchroniCity. Hermed får Aarhus Universitet en ledende rolle i forhold til at udvikle Internet of Things i byer, og en enestående mulighed for sammen med et globalt konsortium at sætte et fingeraftryk på den igangværende digitale omstilling

Foto: Nanna Inie, Aarhus Symposium.

09.02.2017 | Medievidenskab og Journalistik, Navne

IKK-forsker repræsenteret i Akademiet for de Tekniske Videnskaber

Anja Bechmann, lektor i Medievidenskab og leder af AU Datalab, er indbudt til at indtræde som nyt medlem af Akademiet for de Tekniske Videnskaber.

Svend Østergaard

06.02.2017 | Arts

Til minde om Svend Østergaard

Vores elskede ven, værdsatte og respekterede kollega på Center for Semiotik, Svend Østergaard, er død af kræft efter meget kort tids sygdom.

Self-portrait by Richard Raskin.

23.01.2017 | Navne , Medievidenskab og Journalistik

Lektor og kortfilmsmester takker af

Forsker, underviser, kunstner, manuskriptforfatter og inden længe emeritus. Efter 45 år ved Aarhus Universitet stopper lektor Richard Raskin. I en video fortæller den garvede lektor, hvad der har betydet mest for ham i hans karriere som forsker og filmskaber. En stor tak til kollegaerne og en enkelt vittighed bliver det også til.

04.01.2017 | Bevillinger, Afd. for Informationsvidenskab og Digital Design

Forskning i digital kreativitet får økonomisk saltvandsindsprøjtning

En bevilling fra Aarhus Universitets Forskningsfond på 2,5 millioner kroner skal bruges til at opbygge et forskningsmiljø i digital kreativitet.

04.01.2017 | Bevillinger, Afd. for Informationsvidenskab og Digital Design

Nyt forskningsprojekt skal skabe nye digitale services til biblioteker

Med et samlet budget på knap ti millioner skal lektor Peter Dalsgaard fra Informationsvidenskab stå i spidsen for et nyt forskningsprojekt, der skal være med til at udvikle bibliotekernes digitale services.

19.12.2016 | Arts

Mindeord for Pia Rasmussen: Engagement og nysgerrighed

Pia Rasmussen, studielektor ved Musikvidenskab på Aarhus Universitet, er død efter længere tids sygdom. Læs forhenværende institutleder Niels Lehmanns mindeord.

Nobelparken er samlingsstedet for sprogforskning og huser alle sproguddannelser på Aarhus Universitet

08.12.2016 | Sprog og kommunikation, sitespecifikke, Engelsk

Aarhus Universitet styrker sprogfagene

I en tid, hvor sprogfagene er under stort pres, går Aarhus Universitet nye veje. Universitetet opbygger et af Nordeuropas største forsknings- og undervisningsmiljøer inden for sprog. Samtidig styrkes uddannelsernes beskæftigelsesfokus.

01.12.2016 | Afd. for Informationsvidenskab og Digital Design

Turn On Literature: A new EU-project involving the Poetry Machines

A new EU-project includes a further development, distribution and translation of the Poetry Machines. Two new partners join in – a library in Norway and a library in Romania.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste