Nyheder

Samtlige 240 pladser var revet væk i Peter Bøgh Auditoriet i IT-byen Katrinebjerg, da Aarhus Universitet fredag eftermiddag var vært for Katrinebjerg Karrieredag. (AU-Foto, Melissa Bach Yildirim)

19.04.2017 | Afd. for Informationsvidenskab og Digital Design

76 virksomheder og 600 it-studerende samlet på Katrinebjerg

Det summede af liv i it-byen Katrinebjerg, da 76 virksomheder og organisationer mødte op for at tiltrække den rette arbejdskraft. Studerende stod i kø for at vise deres CV, fortælle om deres uddannelsesbaggrund og connecte via LinkedIn.

03.04.2017 | Forskning

Første bog i verden om brug af webarkiver som historisk kilde

Web er en uvurderlig historisk kilde, hvis man vil sige noget om vores nærmeste fortid. Det mener Niels Brügger, der er en stor international kapacitet inden for opbygning af webhistorie som forskningsfelt og nu aktuel med den første bog i verden, der handler om brug af webarkiver som historisk kilde. Vi har spurgt ham, hvorfor verden har brug for…

09.03.2017 | Forskning

Festival bygger bro mellem forskning og praksis

Fire forskere på The Faculty of Arts er involveret i den kommende festival, CounterPlay, hvis omdrejningspunkt er leg og det legendes rolle i vores arbejde, samfund og liv. Vi har spurgt, hvad de hver især bidrager med til den kommende festival.

03.03.2017 | Afd. for Informationsvidenskab og Digital Design

Forskere sætter fokus på lydkunst i kulturbyen

Du kender lyden af en bil. Og lyden af P3. Men har du nogensinde lagt mærke til alle lydene i en skov? Eller lyden af ingenting? To forskere fra Institut for Kommunikation og Kultur vil åbne vores ører for lydenes mangfoldige verden.

22.02.2017 | Priser

Ungt talent modtager EliteForsk-rejsestipendium

Ph.d.-studerende Tobias Skiveren fra Nordisk Sprog og Litteratur har modtaget et EliteForsk-rejsestipendium. Det giver ham en unik mulighed for et længerevarende ophold på Duke University i USA. Her får han mulighed for at sparre med flere førende forskere på området, der allerede har vist interesse for det unge talent.

Foto: SynchroniCity/Tom Blockley

22.02.2017 | Forskning, Afd. for Informationsvidenskab og Digital Design

Aarhus Universitet i spidsen for globalt kæmpeprojekt om teknologi i fremtidens byer

EU giver trecifret millionbeløb til lektor Martin Brynskov og fyrtårnsprojektet SynchroniCity. Hermed får Aarhus Universitet en ledende rolle i forhold til at udvikle Internet of Things i byer, og en enestående mulighed for sammen med et globalt konsortium at sætte et fingeraftryk på den igangværende digitale omstilling

Foto: Nanna Inie, Aarhus Symposium.

09.02.2017 | Medievidenskab og Journalistik, Navne

IKK-forsker repræsenteret i Akademiet for de Tekniske Videnskaber

Anja Bechmann, lektor i Medievidenskab og leder af AU Datalab, er indbudt til at indtræde som nyt medlem af Akademiet for de Tekniske Videnskaber.

Svend Østergaard

06.02.2017 | Arts

Til minde om Svend Østergaard

Vores elskede ven, værdsatte og respekterede kollega på Center for Semiotik, Svend Østergaard, er død af kræft efter meget kort tids sygdom.

Self-portrait by Richard Raskin.

23.01.2017 | Navne , Medievidenskab og Journalistik

Lektor og kortfilmsmester takker af

Forsker, underviser, kunstner, manuskriptforfatter og inden længe emeritus. Efter 45 år ved Aarhus Universitet stopper lektor Richard Raskin. I en video fortæller den garvede lektor, hvad der har betydet mest for ham i hans karriere som forsker og filmskaber. En stor tak til kollegaerne og en enkelt vittighed bliver det også til.

04.01.2017 | Bevillinger, Afd. for Informationsvidenskab og Digital Design

Forskning i digital kreativitet får økonomisk saltvandsindsprøjtning

En bevilling fra Aarhus Universitets Forskningsfond på 2,5 millioner kroner skal bruges til at opbygge et forskningsmiljø i digital kreativitet.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste