Nyheder

Fra venstre: Mads Bo-Kristensen, projektleder, Fablab@SCHOOLdk, Vejle. Hanne Voldborg Andersen, national koordinator, FabLab@SCHOOLdk. Ole Sejer Iversen, Professor, CCTD, Aarhus Universitet. Camilla Johansen, projektleder, FabLab@SCHOOLdk, Kolding. Jette Hundahl Mikkelsen, projektleder, FabLab@SCHOOL, Silkeborg. Paulo Blikstein, Ass. Professor, FabLearn, Stanford University

25.06.2018 | Forskning

FabLab@SCHOOLdk får prestigefyldt pris fra Stanford University

Ole Sejer Iversen, professor ved Center for Computational Thinking and Design, har i flere år været en af de drivende forskningskapaciteter bag det tværkommunale skolepartnerskab FabLab@SCHOOLdk og er én af prismodtagerne.

18.06.2018 | Forskning, Arts

"Man føler sig i live"

Sådan lyder det fra én af de mange folkeskoleelever, der har deltaget i et nyt teaterpædagogisk projekt, hvor man har forsøgt at indarbejde teaterfaget i dansk. Vi har talt med lektor i dramaturgi, Ida Krøgholt, der har fulgt projektet tæt, for at blive klogere på, hvad der sker, når teater og skole går sammen om at lave undervisning.

08.06.2018 | Forskning

Jan Engberg udnævnt til æresdoktor

Professor i tysk erhvervskommunikation, Jan Engberg, er udnævnt som æresdoktor ved Vaasa Universitet i Finland.

Ud over sin nye bestyrelsespost i Jyllands-Postens Fond, så er Anja Bechmann til daglig forskningsleder af DATALAB – Center for Digital Social Research, lektor på Medievidenskab og Jens Christian Skou Fellow på Aarhus Institute of Advanced Studies på Aarhus Universitet.

24.05.2018 | Arts, Medievidenskab og Journalistik

Humanistisk it-ekspert bliver nyt medlem af bestyrelsen i Jyllands-Postens Fond

Lektor i Medievidenskab Anja Bechmann er valgt ind i bestyrelsen i Jyllands-Postens Fond. Hun giver her sit bud på, hvorfor der er brug for hendes profil i Danmarks største mediehus, og hvorfor bestyrelsesarbejdet er vigtigt.

Winnie Soon (Foto: Claus Sjödin - CSPress.dk)

14.05.2018 | Priser, Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab, Arts

Winnie Soon modtager ph.d.-pris

Den 30. maj modtager Winnie Soon Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.-pris for sit projekt ”Executing Liveness – An examination of the live dimension of code interactions in software (art) practice”. Som begrundelse nævnes det bl.a. at hun har "introduceret værdifulde metoder til at studere mødet mellem kunstpraksis og teknologi".

Foto: Søren Kjeldgaard

25.04.2018 | Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab

Arts deltager i regeringens Teknologipagt

Johnny Laursen, dekan for Arts, har underskrevet en erklæring om deltagelse i Teknologipagten, som blev lanceret af regeringen 24. april for at fremme STEM-fagene i Danmark.

Foto EU
Søren Dalsgaard, der til daglig er tolk i EU, giver med sin kronik et indblik i livet som tolk, og hvorfor det er vigtigt at sikre danske tolke i EU. Der er sikkert også et par råd at hente for det første hold af ansøgere på masteren i konferencetolkning, der i foråret skal til optagelsesprøve.

16.04.2018 | Sprog og kommunikation

Konferencetolkning – det umuliges kunst?

EU-institutionerne mangler danske tolke, og derfor starter der snart en ny master i konferencetolkning på Aarhus Universitet. Men hvad er tolkning egentlig, og hvorfor er der brug for den? Søren Dalsgaard, der er tolk ved Europa-Parlamentet, giver sit svar i en kronik.

01.03.2018 | Forskning, Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab

Ph.d.-studerende fra Digital Design modtager Eliteforsk-rejselegat

Raune Frankjær modtager Uddannelses- og Forskningsministeriets EliteForsk-rejselegat og får dermed mulighed for at videreføre det ressourcekrævende arbejde med fysisk-digitale prototyper og installationer.

12.02.2018 | Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab

Nyt samarbejde mellem to AU-forskere og bandet Nephew

I hele 2018 kan du live-streame slow-tv med tilhørende lydbillede direkte fra en af verdens største vindmøller i Thy. Se postdoc Morten Riis fortælle om samarbejdet med bandet Nephew.

Foto: Colourbox

07.02.2018 | Forskning

Forskning i sygdomsfortællinger

Kræftpatienters brug af sociale medier er et forskningsfelt i udvikling. En af de forskere, der beskæftiger sig med forholdet mellem fortællinger og sygdom, er lektor Carsten Stage fra Nordisk Sprog og Litteratur, der er aktuel med en ny publikation om emnet.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste