Nyheder

Højtlæsning for børn kan ikke starte for tidligt, ifølge sprogforsker lektor Anders Højen, der lige nu er aktuel med et nyt sprogvurderingsmateriale til de toårige i de danske daginstitutioner. (Foto: Picsea on Unsplash)

20.05.2019 | Forskning, Videnudveksling

Forskere er klar med nyt materiale til at sprogvurdere 2-årige

De 3-6 årige børn bliver allerede sprogvurderet i de danske børnehaver, og nu er turen kommet til de 2-årige børn i vuggestue og dagpleje. Det er ikke et sekund for tidligt, ifølge sprogforskere på Aarhus Universitet, der står bag det nye materiale.

20.05.2019 | Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab

WRO 2019 Awards

Artist-Researcher Winnie Soon receives WRO 2019 Biennale Award Winnie is now exhibiting two artworks at Four Domes Pavilion in WRO Media Art Biennale, one of the leading forums for new media art in Poland and Central Europe. Her work “Unerasable Images” receives the WRO 2019 Award.

13.05.2019 | Bevillinger

Millioner til nye forskningsprojekter på Arts

Danmarks Frie Forskningsfond uddeler 753 millioner kroner til excellent ny forskning. Lisbet Tarp, Joost Roger Robbe og Jakob Steensig er blandt bevillingsmodtagerne.

Der er forskel på, hvor meget dansk tosprogede børn lærer i løbet af deres børnehavetid. Mens vestlige børn og børn med en asiatisk baggrund klarer sig bedst, så halter børn med østeuropæisk, mellemøstlig og afrikansk baggrund efter. Det er en ulighed, der fortsætter helt op til folkeskolens afgangseksamen. Derfor bør der ske en fokuseret indsats i børnehavetiden. (Foto: Colourbox.com)

24.04.2019 | Forskning

Disse tosprogede børn lærer mest dansk i børnehaven

Nyt forskningsprojekt kortlægger, hvilke tosprogede børn der har henholdsvis nemmest og sværest ved at tilegne sig dansk i løbet af børnehaven, og peger samtidigt på at der bør sættes ind tidligt for at udligne forskellene.

Foto Anders Trærup

28.03.2019 | Forskning, Arts, Medievidenskab og Journalistik

Fem nye professorudnævnelser på Medievidenskab

De forsker i alt fra det danske webs historie over TV-serier til sport som medier. Fælles for dem er, at de netop er udnævnt til professorer på Institut for Kommunikation og Kultur. Læs mere om deres forskningsfelt her, og hvad de er ansat til at fremme.

25.03.2019 | Ceremoni / åbning

Kunst mellem rum

Kom til åbningen af den interaktive kunstinstallation "Mellemrummet" på Dokk1 hvor forskere fra CAVI har stået bag teknikken

07.03.2019 | Forskning

På sporet af det danske webs historie

De digitale mediers historie er i dansk og international sammenhæng et næsten ubeskrevet blad, men på Katrinebjerg sidder en forsker, der på flere forskellige måder bidrager til en større forståelse af www.

Foto Signe Klejs

06.03.2019 | Ceremoni / åbning

CAVI bidrager til ny lysinstallation på Kvindemuseet i samarbejde med billedkunstner Signe Klejs

Den 12. marts får byen et nyt kunstværk, når Kvindemuseet og billedkunstner Signe Klejs kl. 20 lancerer en ny, lysende udsmykning i facadevinduerne i Aarhus’ gamle rådhus

Foto: Jacob Papsø / Dystopia

06.02.2019 | Forskning, Arts

Uhyggeligt forskningssamarbejde med privat virksomhed

De forsker til en baggrundslyd af rædselsskrig, teaterblod og kunstige indvolde. Mathias Clasen, Marc Andersen og Uffe Schjoedt har gennemført flere studier på en uhyggelig fabrik i Vejle. Her måler de på adfærd og psykologi, mens besøgende skræmmes fra vid og sans.

30.01.2019 | Forskning

Frits Andersen modtager Georg Brandes-prisen

Årets Georg Brandes-pris går til lektor i litteraturhistorie, Frits Andersen, for det meget anmelderroste værk "Sydhavsøen. Nydelsens geografi".

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste