18.09.2017 | Forskning

Valg i Tyskland

Angela Merkel søger genvalg som Tysklands kansler 24. september. Vi har samlet en ekspertliste med forskere fra tysk og historie i forbindelse med det kommende valg.

16.08.2017 | Forskning

Er mennesket et grundlæggende musikalsk væsen?

Niels Chr. Hansen er uddannet på musikvidenskab samt på Det Jyske Musikkonservatorium og har skrevet ph.d. om det musikalske ekspertisebegreb. Det er der kommet en TEDx-talk ud af, som netop er offentliggjort. Konklusionen begge steder er, at vi alle besidder en medfødt musikalitet.

31.07.2017 | Forskning

Skal der en eller to personer til at lyve?

Nyt studie viser, at bedrag er et mere komplekst socialt fænomen end hidtil antaget. Det konkluderes i en ny videnskabelig artikel af lektor Riccardo Fusaroli fra Interacting Minds Centre og Institut for Kommunikation og Kultur.

Unge kræftramte kan have gavn af at skrive deres egen sygdomsfortælling for at skabe orden i det kaos, som en alvorlig sygdom typisk bringer med sig. I et nyt europæisk projekt skal internationale forfattere ud på hospitalerne og inspirere de unge patienter til at skrive deres egen livshistorie.Foto: Colourbox

29.06.2017 | Nordisk, Vikingestudier og Oplevelsesøkonomi

Litteratur skaber social værdi i nyt europæisk samarbejde

I et nyt europæisk samarbejde skal forfattere præsentere litteratur på steder, hvor den ikke plejer at være og for et publikum, som ikke plejer at læse den, så kræftpatienten, fængselsfangen eller flytningen bliver inspireret til at skrive deres egen livshistorie.

07.06.2017 | Lingvistik, Kognitionsvidenskab og Semiotik, Priser

Lektor Peter Bakker modtager pris for sin indsats for døve

De sidste tre år har døve og hørende studerende fra hele verden kunne komme på en International Summer School på Aarhus Universitet, som udbydes på tegnsprog. Manden bag initiativet er Lektor i Lingvistik Peter Bakker, og han har modtaget en pris fra Danske Døves Landsforbund. Hør ham fortælle hvilke personlige og professionelle intentioner, der…

01.06.2017 | Forskning

Nyt internationalt tidsskrift grundlagt

Det er ikke hver dag, der grundlægges et nyt internationalt tidsskrift, men i over et år har Niels Brügger, professor (MSO) i internetforskning, arbejdet på at grundlægge et nyt internationalt tidsskrift om internethistorie. Det første eksemplar er netop udkommet på et af de største forlag i verden.

DREAM BANKING: Udfordring: Mange mennesker går rundt med drømme, uden at de tager initiativ til at finde ud af, om de kan realisere disse drømme økonomisk. Løsning: En app der visualiserer deres drømme og viser dem, hvor langt de er i deres opsparing, og dermed hvor tæt de er på at realisere drømmen. Som en sidegevinst får bankrådgiveren en uvurderlig indsigt i kunden og kan forbedre sin rådgivning.
THE CHARITABLE MICRO DONATION:Udfordring: Hvordan gentænker man velgørenhed i et pengeløst samfund? Løsning: En applikation til Mobile Pay giver dig mulighed for at donere 50 øre, hver gang du alligevel har en transaktion i gang. Der er mulighed for at vælge mellem forskellige humanitære organisationer og ændre beløbets størrelse.
ALBERT: Udfordring: Hvordan lærer vi børn om værdien af penge i et pengeløst samfund? Løsning: En digital sparebøsse ved navn Albert skal være familiens fælles sparebøsse. Forældrene kan tilgå den via deres smartphones og sætte et fælles mål for en ting familien gerne vil spare op til. Barnet har et kontaktløs kort, så det kan følge med i hvor langt familien er nået i opsparingen.
THE ONE-STOP ECONOMY EXPERIENCE: Udfordring: Økonomiske beslutninger er ofte forbundet med mange bekymringer og tvivl, om man nu vælger det rigtige. Det får enten mange bankkunder til at gå i gang med deres egen research eller helt at holde sig fra at handle. Løsning: En webapplikation skal give brugeren et overblik over processen og en tydelighed omkring, hvornår der bliver tænkt med henholdsvis hjertet og hjernen.
SAVE IT BY CASH: Udfordring: Mange unge har en opsparingskonto, men de sætter ikke systematisk penge ind. Hvordan udvikler vi en sund opsparingskultur hos de unge? Løsning: En digital sparegris som kun kan tilgås via sin ejer via fingeraftryk. Ejeren sætter et mål op for det beløb han/hun gerne vil spare op. Udviklingen kan følges visuelt på boksen.

31.05.2017 | Studerende, Afd. for Informationsvidenskab og Digital Design

Studerende designer fremtidens digitale betalingsløsninger

Studerende fra Digital Design bød et panel af udviklere fra Danske Bank på digitale inspirationer til fremtidens betalingsløsninger og et indblik i danskernes forhold til penge. Med den stigende digitalisering får bankerne brug for nye kompetencer til at gentænke fremtidens betalingsløsninger

31.05.2017 | Forskning

Arts på Folkemødet

Programmet for Folkemødet, der løber af stabelen 15.-18. juni, er ved at tage form. Mere end 3100 events er allerede meldt ind – blandt dem er to events fra Arts.

I fremtidens skole skal børn kunne skabe it og ikke bare være brugere af den. Det skal et kommende valgfag sikre, som en ny rådgivninggruppe under undervisningsministeren har til opgave at komme med input til. Foto: Simon Jeppsen

16.05.2017 | Afd. for Informationsvidenskab og Digital Design

Ny rådgivningsgruppe skal gøre undervisningsminister klogere på digital læring

Forskere og digitale eksperter fra erhvervslivet går sammen om at få teknologiforståelse på skoleskemaet. Professor Ole Sejer Iversen deltager fra Aarhus Universitet

Godsbanen i Aarhus.

10.05.2017 | Forskning

Det går ud over fællesskabet, hvis kultur nedprioriteres

Et forskerhold på Aarhus Universitet har i et nyt forskningsprojekt undersøgt danske og europæiske kulturhuse. Projektet undersøger de mange forskellige deltagelsesformer, der finder sted i kulturhusene og viser, at husene har stor betydning for fællesskabet.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste