Ungt talent modtager EliteForsk-rejsestipendium

22.02.2017 | Priser

Ph.d.-studerende Tobias Skiveren fra Nordisk Sprog og Litteratur har modtaget et EliteForsk-rejsestipendium. Det giver ham en unik mulighed for et længerevarende ophold på Duke University i USA. Her får han mulighed for at sparre med flere førende forskere på området, der allerede har vist interesse for det unge talent.

Aarhus Universitet i spidsen for globalt kæmpeprojekt om teknologi i fremtidens byer

22.02.2017 | Forskning

EU giver trecifret millionbeløb til lektor Martin Brynskov og fyrtårnsprojektet SynchroniCity. Hermed får Aarhus Universitet en ledende rolle i forhold til at udvikle Internet of Things i byer, og en enestående mulighed for sammen med et globalt konsortium at sætte et fingeraftryk på den igangværende digitale omstilling

Foto: Nanna Inie, Aarhus Symposium.

IKK-forsker repræsenteret i Akademiet for de Tekniske Videnskaber

09.02.2017 | Medievidenskab og Journalistik

Anja Bechmann, lektor i Medievidenskab og leder af AU Datalab, er indbudt til at indtræde som nyt medlem af Akademiet for de Tekniske Videnskaber.

Svend Østergaard

Til minde om Svend Østergaard

06.02.2017 | Arts

Vores elskede ven, værdsatte og respekterede kollega på Center for Semiotik, Svend Østergaard, er død af kræft efter meget kort tids sygdom.

Self-portrait by Richard Raskin.

Lektor og kortfilmsmester takker af

23.01.2017 | Navne

Forsker, underviser, kunstner, manuskriptforfatter og inden længe emeritus. Efter 45 år ved Aarhus Universitet stopper lektor Richard Raskin. I en video fortæller den garvede lektor, hvad der har betydet mest for ham i hans karriere som forsker og filmskaber. En stor tak til kollegaerne og en enkelt vittighed bliver det også til.

fre 03 mar
09:00-12:00 | Nobelparken, building 1482, room 105
Friday Lecture (Open lecture): Marcel Cobussen and Mathew Fuller
Marcel: "The role and position of sound and sounding art in public urban spaces" Mathew: "Towards an Investigative Aesthetics"
fre 03 mar
13:00-16:00 | The small Auditorium, Building 5510, INCUBA Science Park, Aabogade 15, 8200 Aarhus N
PhD Defence: Winnie Soon
Executing Liveness: An examination of the live dimension of code inter-actions in software (art) practice
man 06 mar
10:00-10:00 | Aarhus University
3rd International Death Online Research Symposium & ph.d. course/workshop: Method and Content
The conference focuses on studies of online sociocultural practices related to death and dying and how it constitute, more and more, a recognized field.
tir 07 mar
17:00-19:00 | Kunsthal Aarhus, J.M. Mørks Gade 13, 8000 Aarhus C
KURATOR-TALK AF KRISTINE SIEGEL
The right thing at the wrong time is the wrong thing
ons 08 mar
19:30-21:00 | Preben Hornungstuen, Studenterhuset Ndr Ringgade 3, 8200 Aarhus N (Eingang auch Frederik Nielsens Vej)
Lesung: Katrin Behr
Autorin von `Entrissen´
tor 09 mar
14:15-17:00 | At Kunsthal Aarhus, J.M. Mørks Gade 13, Aarhus C
Aesthetic Seminar. Aesthetics at the Edge of the Human
David Roden has worked as a Lecturer and Associate Lecturer in Philosophy at the Open University. He is author of Posthuman Life: Philosophy at the Edge of the Human (published by Routledge 2014).