Madbod skal være samlingssted i Ry

13.10.2017 | Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab

I konkurrence med 35 andre teams blev vinderne af case competition’en ”Stay Relevant” fundet onsdag den 11. oktober. Vinderteamet, med bl.a. studerende fra Digitalt design, havde udviklet et forslag til, hvordan en madbod kan blive et kulturelt omdrejningspunkt i Ry.

Vi mødtes med Sissel-Jo Gazan og cand.mag. Noa Kjærsgaard Hansen på en cafe i Vestergade til en snak om hendes nye roman Blækhat. Hun er kendt for at gå meget videnskabeligt til værks i sine romaner, når hun researcher. Hun har blandt andet fået Noa Kjærsgaard til at skrive en fiktiv artikel til et kunstvidenskabeligt tidsskrift, som indgår i bogen.
Super Polly, der giver verdenen fingeren, er et af de tre kunstværker, som romanens hovedperson Rosa som barn går rundt og tegner på de aarhusianske bymure i 80’erne.
Projekt: En roman er løs i Aarhus' gader er et kunstprojekt, som Sissel-Jo Gazan har udviklet i samarbejde med de lokale street art-kunstnere Nicolai Juhler og Thomas Kruse. Sammen med to 9.- klasser lavede Sissel-Jo Gazan en aktion, hvor de gik rundt om aftenen i de aarhusianske gader og satte tre kunstværker op på cirka 50 adresser.
To 9. klasser og en række frivillige producerede over 300 perleplader til aktionen. Sissel-Jo Gazan afslører, at der senere vil blive sat nogle store stencils op med scener fra romanen rundt omkring i Aarhus.

En roman er løs på Aarhus Universitet

28.09.2017 | Kunst, kultur og medier

5. oktober udkommer Sissel-Jo Gazan med sin nye roman ”Blækhat”. Hovedpersonen Rosa er kunsthistoriker på Aarhus Universitet. Hør hvordan forfatteren har inddraget forskere og studerende fra fagmiljøet i sin research, og hvordan hun leger med fakta og fiktion.

Foto: Melissa Bach Yildirim, AU Foto

Aarhus gik på vandet

20.09.2017 | Arts

Modellerne gik catwalk i havnebassinet og hundredevis af modefolk og nysgerrige århusianere fulgte med, da modeshowet Aarhus Walks on Water (AWOW) blev afviklet bag Dokk1 i Aarhus lørdag den 16. september 2017.

Valg i Tyskland

18.09.2017 | Forskning

Angela Merkel søger genvalg som Tysklands kansler 24. september. Vi har samlet en ekspertliste med forskere fra tysk og historie i forbindelse med det kommende valg.

Er mennesket et grundlæggende musikalsk væsen?

16.08.2017 | Forskning

Niels Chr. Hansen er uddannet på musikvidenskab samt på Det Jyske Musikkonservatorium og har skrevet ph.d. om det musikalske ekspertisebegreb. Det er der kommet en TEDx-talk ud af, som netop er offentliggjort. Konklusionen begge steder er, at vi alle besidder en medfødt musikalitet.

ons 18 okt
14:00-17:00 | Kunsthal Aarhus
Compositions for Sound and Movement
Workshop with Taku Sugimoto at Kunsthal Aarhus.
man 23 okt
14:15-16:15 | The AIAS Auditorium, Building 1632, Høegh-Guldbergs Gade 6B, 8000 Aarhus C
AIAS Fellows' Seminar: Jessica Wiskus, AIAS Fellow
'Rhythm and Recognition: Exploring Music, Time, and the Self', by Jessica Wiskus, AIAS Fellow
tir 24 okt
17:00-19:00 | Christiansborg, Copenhagen
Seminar: Brexit and Ireland
ons 25 okt
19:00-22:00 | Building 1481, room 324, Nobelparken
Irish Film Series: Sing Street
ons 25 okt
19:30-21:00 | Richard Mortensen Stuen Aarhus Universitet, Studenterhuset Nordre Ringgade 3, 8200 Aarhus N (Eingang auch Fredrik Nielsensvej).
Lesung: Katja Lange-Müller liest aus ihrem Buch: Drehtür
tor 26 okt
08:30-16:00 | DOKK1, Aarhus
Seminar: Aktuel børne- og ungdomslitteratur på tværs af grænser
Seminar på DOKK1 arrangeret af Center for Børns Litteratur og Medier, Aarhus Universitet, i samarbejde med Dagbladet Information og International Children’s Literature, Hay Festival.