Nu skal Aarhus Universitet uddanne tolke

13.12.2017 | Uddannelsespolitik

Aarhus Universitet har fået godkendt en master i konferencetolkning. Uddannelsen er den eneste i Danmark og har til opgave at uddanne eliten inden for tolkefaget.

Skræmmende nyt om horrorforskning

13.12.2017 | Forskning

Mathias Clasen er lektor i engelsk og en garvet horrorforsker, der med sin seneste publikation, Why Horror Seduces, anlægger ny evolutionær tilgang til horror.

Mogens Nykjær tildelt hæderslegat

12.12.2017 | Priser

Mogens Nykjær får tildelt et hæderslegat fra Ole Haslunds Kunstnerfond for sin forskning, undervisning og formidling af den europæiske kulturarv.

Hvorfor står drengen til venstre for pigen?

11.12.2017 | Forskning

Et nyt forskningsresultat viser, at sætningsgrammatik påvirker vores forestillingsevne. Bag resultatet står Mikkel Wallentin, der er lektor i kognitionsvidenskab på Aarhus Universitet og Sofia Stroustrup, der gik i 2.G på Stenhus Gymnasium i Holbæk, da forskningsprojektet tog sin spæde start.

Offentlige forelæsninger på Musikvidenskab i uge 47

14.11.2017 | Dramaturgi og Musikvidenskab

I forbindelse med fejringen af 70-året for oprettelsen af Musikvidenskab som fag ved Aarhus Universitet afholdes i uge 47 i år en række offentlige forelæsninger.

man 18 dec
09:30-15:30 | Building 1481, room 341.
"Workshops on Statistical Analyses in the Language Sciences Using R". First event.
tor 21 dec
19:00-21:00 | TBA
Nightmare Before Christmas: An Introduction to the Science of Horror
Presented by the English Lecture Society
fre 19 jan
09:30-15:30 | Building 1481, room 341
"Workshops on Statistical Analyses in the Language Sciences Using R". Second event.
ons 18 apr
10:00-16:00 | Aarhus University
Cultures of Participation - Arts, Digital Media and Politics
18-20 April 2018. Over the last decade cultural participation and cultures of participation have received increased attention within different academic disciplines, cultural institutions and societal sectors. What are the characteristics of cultural participation and how do these manifest themselves in cultures of participation?
ons 06 jun
09:00-16:00 | IT Campus Katrinebjerg, Aarhus University
Conference: Transnational Television Drama 2018
6 June - 8 June 2018: Transnational tendencies have been, and will increasingly continue to be, an integral part of television – not only in Western markets but also in other global markets. The scale and scope of transnational aspects at all levels of television production and consumption becomes even more significant in an age of globalization, digitization and media…
tor 07 jun
09:00-16:00 | Aarhus University
Surveillance Studies Network - 8th Biennial Conference
The theme of this conference is Surveillance Beyond Borders and Boundaries. The theme is broad in the sense that we understand borders and boundaries as both literal and metaphoric.