Nyheder

De nyuddannede konferencetolke blev fejret ved en dimission den 20. juni, men skal allerede til at forberede sig til den indledende optagelsesrunde til EU-prøven den 24.-25. juni. Fra venstre: Mette Reinhardt Jakobsen, Sif Antonia Munck Pedersen, Rasmus Troels Steenberg, Mikkel Jeppesen. Elizabeth Nicola May er bosat i Luxembourg og var ikke til stede til dimissionen. Foto: AU-foto: Ida Marie Jensen

Første hold konferencetolke er klar til EU

20.06.2019 | Arts

Det første hold masterstuderende i konferencetolkning på Aarhus Universitet er netop færdiguddannede, og efterspørgslen efter de danske tolke er massiv.

Højtlæsning for børn kan ikke starte for tidligt, ifølge sprogforsker lektor Anders Højen, der lige nu er aktuel med et nyt sprogvurderingsmateriale til de toårige i de danske daginstitutioner. (Foto: Picsea on Unsplash)

Forskere er klar med nyt materiale til at sprogvurdere 2-årige

20.05.2019 | Forskning

De 3-6 årige børn bliver allerede sprogvurderet i de danske børnehaver, og nu er turen kommet til de 2-årige børn i vuggestue og dagpleje. Det er ikke et sekund for tidligt, ifølge sprogforskere på Aarhus Universitet, der står bag det nye materiale.

WRO 2019 Awards

20.05.2019 | Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab

Artist-Researcher Winnie Soon receives WRO 2019 Biennale Award Winnie is now exhibiting two artworks at Four Domes Pavilion in WRO Media Art Biennale, one of the leading forums for new media art in Poland and Central Europe. Her work “Unerasable Images” receives the WRO 2019 Award.

Millioner til nye forskningsprojekter på Arts

13.05.2019 | Bevillinger

Danmarks Frie Forskningsfond uddeler 753 millioner kroner til excellent ny forskning. Lisbet Tarp, Joost Roger Robbe og Jakob Steensig er blandt bevillingsmodtagerne.

Der er forskel på, hvor meget dansk tosprogede børn lærer i løbet af deres børnehavetid. Mens vestlige børn og børn med en asiatisk baggrund klarer sig bedst, så halter børn med østeuropæisk, mellemøstlig og afrikansk baggrund efter. Det er en ulighed, der fortsætter helt op til folkeskolens afgangseksamen. Derfor bør der ske en fokuseret indsats i børnehavetiden. (Foto: Colourbox.com)

Disse tosprogede børn lærer mest dansk i børnehaven

24.04.2019 | Forskning

Nyt forskningsprojekt kortlægger, hvilke tosprogede børn der har henholdsvis nemmest og sværest ved at tilegne sig dansk i løbet af børnehaven, og peger samtidigt på at der bør sættes ind tidligt for at udligne forskellene.

tir 13 aug
13:00-16:00 | Aarhus University, The Large Auditorium, INCUBA Science Park, Katrinebjerg, Building 5510, Room 103, Aabogade 15, 8200 Aarhus.
PhD Defence Stig Møller Hansen - Master of IT, Interaction Design and Multimedia
public class Graphic_Design implements Code { // Yes, but how? } An investigation towards bespoke Creative Coding programming courses in graphic design education.
fre 16 aug
13:30-16:00 | Nobelparken, bygning 1481, 3. etage, lokale 366
Reception i anledning af udgivelsen af Dansk Sproghistorie, bind 3: Bøjning og bygning
tir 03 sep
09:30-10:30 | Aarhus University, Conference Centre, Building 1421, room M 1, Fredrik Nielsens Vej 4, 8000 Aarhus C
Invitation to potential PhD students of the programme Art, Literature and Cultural Studies, Graduate School, Faculty of Arts
Information meeting on how to write an application for a PhD project and what it is like to be a PhD student at Graduate School, Faculty of Arts
fre 13 sep
13:00-17:00 | Preben Hornung Stuen, Aarhus University
Museums as conflict zones or contact zones*
- a seminar on the role of art museums in de-colonial times
tor 07 nov
09:00-17:00 | Aarhus University
Sick girls in European visual art, literature, medical science and popular culture in the 19th century
This transdisciplinary international conference seeks to explore how illness in the shape of the images of the sick girls in the 19th century was addressed in visual art, literature, science, and popular culture.
ons 13 nov
08:00-16:00 | Richard Mortensen-Stuen, Frederik Nielsens Vej 4, 8000 Aarhus C
Passing On: Property, Family and Death in Narratives of Inheritance
Konference organiseret af forskningsprojektet Unearned Wealth: A Literary History of Inheritance, 1600-2015