Valg i Tyskland

18.09.2017 | Forskning

Angela Merkel søger genvalg som Tysklands kansler 24. september. Vi har samlet en ekspertliste med forskere fra tysk og historie i forbindelse med det kommende valg.

Er mennesket et grundlæggende musikalsk væsen?

16.08.2017 | Forskning

Niels Chr. Hansen er uddannet på musikvidenskab samt på Det Jyske Musikkonservatorium og har skrevet ph.d. om det musikalske ekspertisebegreb. Det er der kommet en TEDx-talk ud af, som netop er offentliggjort. Konklusionen begge steder er, at vi alle besidder en medfødt musikalitet.

Skal der en eller to personer til at lyve?

31.07.2017 | Forskning

Nyt studie viser, at bedrag er et mere komplekst socialt fænomen end hidtil antaget. Det konkluderes i en ny videnskabelig artikel af lektor Riccardo Fusaroli fra Interacting Minds Centre og Institut for Kommunikation og Kultur.

Unge kræftramte kan have gavn af at skrive deres egen sygdomsfortælling for at skabe orden i det kaos, som en alvorlig sygdom typisk bringer med sig. I et nyt europæisk projekt skal internationale forfattere ud på hospitalerne og inspirere de unge patienter til at skrive deres egen livshistorie.Foto: Colourbox

Litteratur skaber social værdi i nyt europæisk samarbejde

29.06.2017 | Nordisk, Vikingestudier og Oplevelsesøkonomi

I et nyt europæisk samarbejde skal forfattere præsentere litteratur på steder, hvor den ikke plejer at være og for et publikum, som ikke plejer at læse den, så kræftpatienten, fængselsfangen eller flytningen bliver inspireret til at skrive deres egen livshistorie.

Lektor Peter Bakker modtager pris for sin indsats for døve

07.06.2017 | Lingvistik, Kognitionsvidenskab og Semiotik

De sidste tre år har døve og hørende studerende fra hele verden kunne komme på en International Summer School på Aarhus Universitet, som udbydes på tegnsprog. Manden bag initiativet er Lektor i Lingvistik Peter Bakker, og han har modtaget en pris fra Danske Døves Landsforbund. Hør ham fortælle hvilke personlige og professionelle intentioner, der…

tor 21 sep
14:15-17:00 | Kasernen, Langelandsgade 139, Building 1584, Room 124
Lionel Ruffel: Towards a Contemporary Imaginary of Publication
Aesthetic Seminar.
tir 26 sep
19:30-21:30 | Mødelokale 2 Studenterhuset Nordre Ringgade 3, 8200 Aarhus N Eingang auch Fredrik Nielsens Vej
Lesung: Tanja Langer
liest aus ihren beiden Büchern:
00:00-00:00 |
Konference: Retorik//Sanser//Følelser
Under titlen "Retorik//Sanser//Følelser" inviterer vi til den sjette nordiske retorikkonference i Aarhus i 2017 med henblik på at diskutere og præsentere ny forskning vedrørende tematikken om sanser og følelser.
09:00-17:00 | Aarhus Universitet
Retorik - Sanser - Følelser
NKRF VI 6. Nordiske Retorik Konference i Aarhus i 2017
19:00-20:30 | Store sal, Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C
Authors in Aarhus: Sir Antony Beevor (England)
Sammen med historiker Bo Lidegaard vil militærhistoriker sir Antony Beevor fortælle om sit forfatterskab og kaste lys over diskussionen om, hvordan store, velkendte kapitler i nyere verdenshistorie kan formidles på nye, fængende måder.
tor 28 sep
09:00-16:00 | Aarhus University
Landscapes in television drama series
To understand the aesthetic, cultural, political and economic aspects of cinematic landscapes in television drama, we need to develop perspectives across disciplines such as geography, art history, media and creative industries.