Nyheder

Samtlige 240 pladser var revet væk i Peter Bøgh Auditoriet i IT-byen Katrinebjerg, da Aarhus Universitet fredag eftermiddag var vært for Katrinebjerg Karrieredag. (AU-Foto, Melissa Bach Yildirim)

76 virksomheder og 600 it-studerende samlet på Katrinebjerg

19.04.2017 | Afd. for Informationsvidenskab og Digital Design

Det summede af liv i it-byen Katrinebjerg, da 76 virksomheder og organisationer mødte op for at tiltrække den rette arbejdskraft. Studerende stod i kø for at vise deres CV, fortælle om deres uddannelsesbaggrund og connecte via LinkedIn.

Første bog i verden om brug af webarkiver som historisk kilde

03.04.2017 | Forskning

Web er en uvurderlig historisk kilde, hvis man vil sige noget om vores nærmeste fortid. Det mener Niels Brügger, der er en stor international kapacitet inden for opbygning af webhistorie som forskningsfelt og nu aktuel med den første bog i verden, der handler om brug af webarkiver som historisk kilde. Vi har spurgt ham, hvorfor verden har brug for…

Festival bygger bro mellem forskning og praksis

09.03.2017 | Forskning

Fire forskere på The Faculty of Arts er involveret i den kommende festival, CounterPlay, hvis omdrejningspunkt er leg og det legendes rolle i vores arbejde, samfund og liv. Vi har spurgt, hvad de hver især bidrager med til den kommende festival.

Forskere sætter fokus på lydkunst i kulturbyen

03.03.2017 | Afd. for Informationsvidenskab og Digital Design

Du kender lyden af en bil. Og lyden af P3. Men har du nogensinde lagt mærke til alle lydene i en skov? Eller lyden af ingenting? To forskere fra Institut for Kommunikation og Kultur vil åbne vores ører for lydenes mangfoldige verden.

Ungt talent modtager EliteForsk-rejsestipendium

22.02.2017 | Priser

Ph.d.-studerende Tobias Skiveren fra Nordisk Sprog og Litteratur har modtaget et EliteForsk-rejsestipendium. Det giver ham en unik mulighed for et længerevarende ophold på Duke University i USA. Her får han mulighed for at sparre med flere førende forskere på området, der allerede har vist interesse for det unge talent.

ons 03 maj
09:00-15:40 | Address: Bartholins Allé 3, 8000 Aarhus C, Place: Søauditorierne - Jeppe Vontillius Auditorium (Building 1252, room 310)
Fictionality in Literature: Core Concepts Revisited
Conference
09:00-16:00 | The Lakeside Lecture Theatres, Aarhus University
Fictionality in Literature: Core Concepts Revisited
The conference Fictionality in Literature: Core Concepts Revisited brings together rhetorical fictionality theory with central concepts and critical terms of literary theory.
ons 03 maj
10:00-15:00 | Aarhus Universitet, Bygning 5342, lokale 333, Helsingforsgade 14, 8200 Aarhus N
Årsmøde: Fornuft og følelse - Landbrug og forbrug
Årsmøde for "Forskernetværk: Mad, samfund og Kultur". Arrangeres i samarbejde med Fo.cu.s (Food Culture Studies)
tor 04 maj
10:30-17:00 | AARHUS UNIVERSITET TÅSINGEGADE 3, BYGN. 1441, AUD. 1
DIGTNING OG SANDHED – ET LIV MED TYSK ÅND
TVÆRFAGLIGT SEMINAR I ANLEDNING AF DR.PHIL. BØRGE KRISTIANSENS 75 ÅRS FØDSELSDAG
fre 05 maj
12:00-15:00 | Lille Auditorium, (lokale 104), INCUBA (bygning 5510), Aabogade 15, 8200 Aarhus N
Ph.d.-forsvar: Maja Sonne Damkjær
Medialiseret forældreskab - Digitale mediers rolle i overgangen til forældreskabet
fre 05 maj
13:00-16:00 | Aarhus University building 1441, auditorium 2 (112) Taasingegade 2, DK-8000 Aarhus C.
PHD DEFENCE: Johanne Stege Philipsen
Creative Synergies - On how ideas grow in interaction