Lektor Peter Bakker modtager pris for sin indsats for døve

07.06.2017 | Lingvistik, Kognitionsvidenskab og Semiotik

De sidste tre år har døve og hørende studerende fra hele verden kunne komme på en International Summer School på Aarhus Universitet, som udbydes på tegnsprog. Manden bag initiativet er Lektor i Lingvistik Peter Bakker, og han har modtaget en pris fra Danske Døves Landsforbund. Hør ham fortælle hvilke personlige og professionelle intentioner, der…

Nyt internationalt tidsskrift grundlagt

01.06.2017 | Forskning

Det er ikke hver dag, der grundlægges et nyt internationalt tidsskrift, men i over et år har Niels Brügger, professor (MSO) i internetforskning, arbejdet på at grundlægge et nyt internationalt tidsskrift om internethistorie. Det første eksemplar er netop udkommet på et af de største forlag i verden.

DREAM BANKING: Udfordring: Mange mennesker går rundt med drømme, uden at de tager initiativ til at finde ud af, om de kan realisere disse drømme økonomisk. Løsning: En app der visualiserer deres drømme og viser dem, hvor langt de er i deres opsparing, og dermed hvor tæt de er på at realisere drømmen. Som en sidegevinst får bankrådgiveren en uvurderlig indsigt i kunden og kan forbedre sin rådgivning.
THE CHARITABLE MICRO DONATION:Udfordring: Hvordan gentænker man velgørenhed i et pengeløst samfund? Løsning: En applikation til Mobile Pay giver dig mulighed for at donere 50 øre, hver gang du alligevel har en transaktion i gang. Der er mulighed for at vælge mellem forskellige humanitære organisationer og ændre beløbets størrelse.
ALBERT: Udfordring: Hvordan lærer vi børn om værdien af penge i et pengeløst samfund? Løsning: En digital sparebøsse ved navn Albert skal være familiens fælles sparebøsse. Forældrene kan tilgå den via deres smartphones og sætte et fælles mål for en ting familien gerne vil spare op til. Barnet har et kontaktløs kort, så det kan følge med i hvor langt familien er nået i opsparingen.
THE ONE-STOP ECONOMY EXPERIENCE: Udfordring: Økonomiske beslutninger er ofte forbundet med mange bekymringer og tvivl, om man nu vælger det rigtige. Det får enten mange bankkunder til at gå i gang med deres egen research eller helt at holde sig fra at handle. Løsning: En webapplikation skal give brugeren et overblik over processen og en tydelighed omkring, hvornår der bliver tænkt med henholdsvis hjertet og hjernen.
SAVE IT BY CASH: Udfordring: Mange unge har en opsparingskonto, men de sætter ikke systematisk penge ind. Hvordan udvikler vi en sund opsparingskultur hos de unge? Løsning: En digital sparegris som kun kan tilgås via sin ejer via fingeraftryk. Ejeren sætter et mål op for det beløb han/hun gerne vil spare op. Udviklingen kan følges visuelt på boksen.

Studerende designer fremtidens digitale betalingsløsninger

31.05.2017 | Studerende

Studerende fra Digital Design bød et panel af udviklere fra Danske Bank på digitale inspirationer til fremtidens betalingsløsninger og et indblik i danskernes forhold til penge. Med den stigende digitalisering får bankerne brug for nye kompetencer til at gentænke fremtidens betalingsløsninger

Arts på Folkemødet

31.05.2017 | Forskning

Programmet for Folkemødet, der løber af stabelen 15.-18. juni, er ved at tage form. Mere end 3100 events er allerede meldt ind – blandt dem er to events fra Arts.

I fremtidens skole skal børn kunne skabe it og ikke bare være brugere af den. Det skal et kommende valgfag sikre, som en ny rådgivninggruppe under undervisningsministeren har til opgave at komme med input til. Foto: Simon Jeppsen

Ny rådgivningsgruppe skal gøre undervisningsminister klogere på digital læring

16.05.2017 | Afd. for Informationsvidenskab og Digital Design

Forskere og digitale eksperter fra erhvervslivet går sammen om at få teknologiforståelse på skoleskemaet. Professor Ole Sejer Iversen deltager fra Aarhus Universitet

man 26 jun
13:00-14:00 | Cambridge
Ways of machine seeing
Two day workshop organised by the Cambridge Digital Humanities Network, CoDE and Cambridge Big Data.
man 03 jul
09:00-17:00 | København
Harvard Institute for World Literature
Institute for World Literature, der er baseret på Harvard University, afholder den 3.-26. juli sommerskole på Københavns Universitet i samarbejde med Aarhus Universitet, med Mads Rosendahl Thomsen som AU’s koordinator.
ons 23 aug
19:00-20:30 | Large hall, Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C
Authors in Aarhus: Yu Hua
En af Kinas største forfattere gæster Dokk1.
man 28 aug
09:00-17:00 | University of Southern Denmark
History of Emotions in the Nordic 19th Century
Research conference organised by The University of Southern Denmark, the Centre for Nineteenth-Century Studies, Aarhus University and the Grundtvig Study Center, Aarhus University.
man 28 aug
10:00-13:00 | Mogens Zielerstuen, Bygning 1422, Fredrik Nielsens Vej 2, 8000 Aarhus C
Masterclass med Siri Hustvedt: LEVE / TÆNKE / SE
Siri Hustvedt deltager i en masterclass på Aarhus Universitet, hvor hun sammen med professor MSO Mads Rosendahl Thomsen, Aarhus Universitet og Associate Professor Karin Kukkonen, Oslo Universitet med udgangspunkt i Siri Hustvedts essays vil undersøge, hvordan litteratur kan klæde mennesker på i forhold til at leve, tænke og se. Arrangementet er åbent for alle. Studerende og ansatte ved Aarhus Universitet har fri adgang, men tilmelding nødvendig.
fre 01 sep
00:00-00:00 | Dramaturgi, Kasernen, Langelandsgade 139, 8000 Aarhus C. Den danske Scenekunstskole, Skolegade 19b, 8000 Aarhus C
Teater som brobygger
Program for Odin Teatret i Aarhus 1.-9. september 2017